vrouw en werk in de overgang

CNV Connectief en Isamedina slaan handen ineen voor openheid over overgang

Leestijd:1 Minuten, 21 Seconden

Elke vrouw krijgt er mee te maken: de overgang. De één heeft er meer last van dan de ander. Maar dat het bij veel vrouwen leidt tot belemmeringen in het dagelijks leven en dus ook op het werk, staat buiten kijf. Uit een enquête van het CNV blijkt dat 60 procent van de vrouwen de combinatie overgang en werk zwaar vinden.

Veel vrouwen herkennen de klachten niet als overgangsklachten en melden zich ziek met een burn-out. Ruim de helft van de geënquêteerde vrouwen voelt dat er een taboe rust op het onderwerp.

Daarom is CNV Connectief gestart met een reeks initiatieven om de kennis over de overgang te vergroten en te delen: onderzoek, webinars, informatie, advies, trainingen en dialoog. Ook is er een handreiking gemaakt met informatie en veel tips voor werknemers, werkgevers en ondernemings- en medezeggenschapsraden.

IJsbrekers

“We zijn heel blij dat we de samenwerking met Isa Hoes en Medina Schuurman hebben gezocht. Ook zij zijn ijsbrekers op het gebied van de overgang”, zegt CNV Onderwijsvoorzitter Daniëlle Woestenberg.

“Hun zwaartepunt ligt in het privédomein, dat van ons in de relatie mens-en-werk. Als vakbond scheppen we graag ook verbindingen met experts op onderwerpen waar onze expertise niet ligt. Samen kunnen we kennis delen en het onderwerp bespreekbaarder maken. Als vakbond willen we dat iedereen in een veilige omgeving kan werken. Onze onderhandelaars bespreken de overgangsthematiek met werkgevers. Verder trekken we samen op bij de lancering van de Handreiking Open over de Overgang. Isa en Medina zullen een bijdrage leveren aan een kick-off-evenement op 18 oktober, en we gaan gezamenlijk in-company trainingen aanbieden.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

menstruatiestoornissen na coronavaccin Previous post Veel meldingen menstruatiestoornissen na coronavaccins
vrouw laptop overgang webinar CNV Next post Kick-off Open over de overgang