overgangsconsulente

De Overgangsconsulent(e)

De overgang kan voor veel vrouwen toch een ingrijpende periode zijn. Zowel op lichamelijk als op psychisch vlak verandert er veel in je lichaam en in je leven. Het kan fijn zijn om daarin ondersteuning te krijgen. In 2000 begon Care for Women met de overgangsconsulente.

Daarnaast is er ook nog de VVOC, de Vereniging Verpleegkundig Overgangs Consulenten. Ook zij zijn gespecialiseerd in overgangsconsulentes.

Wat is een overgangsconsulente?

Een overgangsconsulente is een verpleegkundige of arts die zich heeft gespecialiseerd in de overgangsjaren van de vrouw en haar met advies kan bijstaan.

Een overgangsconsulent(e) kan meer tijd ter beschikking stellen dan de huisarts en vrouwen intensiever begeleiden tijdens de overgang. Zo kan er tijdens een consult advies geven worden over de leefwijze waarbij bijvoorbeeld wordt gekeken naar voeding, kleding en beweging.

Wat kost een consult bij een overgangsconsulente?

Een consult bij een overgangsconsulent(e) kost tussen de 75 en 80 euro exclusief eventuele materialen voor onderzoek of medicatie die voorgeschreven wordt. Een consult wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende zorgpakketten. Dit is echter wel afhankelijk van uw polis. Een doorverwijzing van uw (huis)arts is niet nodig.

Waar vind je een overgangsconsulente?

Door heel Nederland zijn er vestigingen van zorgverleners die bij de organisatie Care for Women zijn aangesloten. De meeste zorgverleners betreffen de Care for Women specialisten. Zij zijn echt gespecialiseerd in alles wat te maken heeft met hormonen. De Care for Women specialisten vallen ook onder de vergoedingen, welke Care for Women met zorgverzekeraars geregeld heeft.

Ook de overgangsconsulentes van VVOC vind je door heel Nederland.