Pleister op mijn kont

Een Limburgse opvlieger is anders dan een Amsterdamse volgens blogger Carine Vaessen

Leestijd:1 Minuten, 40 Seconden

Geen flirtmateriaal meer zijn, leven met pubers in huis en de opmerkelijke verschillen tussen vrouwen uit de Randstad en die uit de provincie: zomaar enkele onderwerpen die aan bod komen in het nieuwe boek van Carine Vaessen, ‘Pleister op mijn kont – avonturen van een provinciale moeder in de overgang‘, dat 17 oktober verschijnt.

De 52-jarige Carine Vaessen schrijft ruim een jaar een populaire blog over de mindfuck van het ouder worden. “Ik herken mezelf niet vaak in de vrouwen die ik online en in de landelijke media zie. Jong, wonend in een bruisende stad waar alles mogelijk is, hip & happening en inclusief een harde G. Dat verschilt nogal met mijn leven in het Zuiden. Over deze verschillen en allerlei andere zaken waar je als vrouw van over de veertig mee moet dealen, schrijf ik met humor en zelfspot. Gelukkig herkennen veel vrouwen zich in mijn verhalen.”

In zes hoofdstukken schrijft ze over haar leven als vrouw die tot haar verbazing met ‘u’ aangesproken wordt, per ongeluk op een swingersavond belandt en te maken krijgt met een puber die ’s nachts in haar kledingkast dreigt te plassen.

Op sociale media en TV lijken 50+ vrouwen uit beeld te verdwijnen, vindt Vaessen. In haar boek interviewt ze daarom ook een aantal inspirerende vrouwen, onder wie Hendrikje Crebolder (directeur Rijksmuseum) en Anouk Smulders over ouder worden en opvoeden.

Carine Vassen

Vaessen is behalve auteur en blogger ook moeder van vier kinderen. “In een huis vol puberhormonen probeer ik mijn eigen overgang-issues het hoofd te bieden. Opvliegers en een vergeetachtig hoofd zijn echt niet fijn, maar gelukkig bracht een hormoonpleister verlichting. Vandaar de titel en deze cover.”

En de onvermijdelijke hamvraag: die billen? “Eh, ja, dat zijn echt de mijne. Hoe die shoot is verlopen, is ook weer een mooi verhaal trouwens…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Elles de bruin - Zestig Podcast Previous post Zestig: nieuwe MAX-podcast over de levensfase ná de overgang
Vaccinatie Next post Hevige menstruatiebloeding in bijsluiter Pfizer en Moderna coronavaccin