Topvrouw 2023 finalisten

Finalisten Topvrouw van het Jaar 2023 bekend

Leestijd:1 Minuten, 55 Seconden

AMSTERDAM – De drie finalisten voor de titel Topvrouw van het Jaar 2023 zijn bekendgemaakt.

Elanor Boekholt-O’Sullivan, de eerste vrouwelijke luitenant-generaal, Mariëlle Vogt, CFO Enexis en Annemarie Buitelaar, CEO Marktplaats zijn de kanshebbers op deze prestigieuze titel.

De verkiezing, die sinds 2005 en dus dit jaar voor de negentiende keer wordt gehouden, komt voort uit de gedachte dat het belangrijk is een platform te creëren waarop vrouwelijke directie- en bestuursleden van Nederlandse organisaties aandacht krijgen, zichtbaar zijn en daarmee de functie van rolmodel voor jonge, ambitieuze vrouwen kunnen vervullen.

De 5-koppige jury van de verkiezing, onder leiding van Khadija Arib, heeft de drie finalisten bekendgemaakt. Zij werden geselecteerd uit in totaal tien genomineerde topvrouwen. In een persoonlijke presentatie zullen de finalisten half september de juryleden ervan proberen te overtuigen dat zij de titel Topvrouw van het Jaar 2023 het meest verdienen.

Criteria

Een combinatie van verschillende persoonlijke kwaliteiten bepaalt wie er aanspraak maakt op de titel Topvrouw van het Jaar 2023. Bij de jurering wordt niet alleen gelet op de behaalde (carrière)resultaten, maar beoordeelt de jury vooral de mate van durf, ambitie en leiderschapsstijl. De wijze waarop de topvrouwen deze kwaliteiten inzetten om als rolmodel te fungeren, zijn bij de keuze voor de winnaar doorslaggevend.

Feestelijke verkiezingsavond met diner

De winnaar van de verkiezing Topvrouw van het Jaar 2023 wordt op donderdag 28 september a.s. bekendgemaakt in het bijzijn van 350 vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, non-profitorganisaties en de overheid. Deze feestelijke bijeenkomst vindt plaats in Theater Amsterdam met als thema ‘AI & me’. Dr. Maaike Harbers, Professor Artificial Intelligence & Society aan Rotterdam University of Applied Sciences zal als keynote speaker een bijdrage leveren aan deze avond.

Jury

Naast Khadija Arib bestaat de jury dit jaar uit Janine Vos, CHRO bij Rabobank en Topvrouw van het Jaar 2021, Eelco Hoekstra, lid Raad van Bestuur SHV, Dolf van den Brink, CEO Heineken en Annette Mosman, CEO APG en Topvrouw van het Jaar 2022.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.talentnaardetop.nl/topvrouw-van-het-jaar.

*In oktober 2022 maakten Stichting Topvrouw van het Jaar en Talent naar de Top bekend hun krachten te bundelen. De organisatie is om die reden sinds dit jaar in handen van Talent naar de Top.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous post De 8baan van Cindy
hartklachten overgang Next post Te weinig vrouwen doen mee aan klinische studies naar hart- en vaatziekten