VNVA

Gynaecologe Marlies Bongers wint Els Borst oeuvreprijs vanwege bespreekbaar maken van menstruatiestoornissen

Leestijd:1 Minuten, 9 Seconden

De Vereniging van Nederlandse Vrouwelijke Artsen (VNVA) heeft prof. dr. Marlies Bongers de VNVA Els Borst Oeuvreprijs toegekend. Deze wordt op zaterdag 1 oktober 2022 uitgereikt tijdens het VNVA Els Borst Oeuvreprijs Symposium.

Praten over menstruatie is anno 2021 nog steeds een taboe! Dat terwijl de helft van de wereldbevolking, meisjes en vrouwen daar hun halve leven mee te maken hebben. Gynaecologe prof. dr. Marlies Bongers heeft er haar levenswerk van gemaakt om het thema menstrueel bloedverlies bespreekbaar te maken en om menstruatiestoornissen te onderzoeken en te behandelen.

Zij is sinds 2015 hoogleraar aan de Universiteit van Maastricht en binnen het MUMC, naast haar drukke baan in de maatschap gynaecologie van het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven. Naast de menstruatieproblematiek, houdt zij zich bezig met alle goedaardige baarmoeder afwijkingen. Zij begeleidt veel promovendi op het terrein van benigne uteriene pathologie, waarmee het thema ook wortel schiet in de volgende generatie artsen. Zij maakt zich hard voor het welzijn van vrouwen binnen de NVOG als voorzitter van de pijler gynaecologie.

Prof. Marlies Bongers is een grote inspiratiebron voor de jongere generatie gynaecologen en heeft zich als een ervaren arts en onderzoeker ook ontwikkeld tot een krachtige en verbindende leider. Met deze voorbeeldige kwaliteiten heeft de VNVA besloten haar de Els Borst Oeuvreprijs 2022 toe te kennen. Deze zal op 1 oktober 2022 worden uitgereikt op een VNVA symposium over de menstruatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Menstruatiepijn Previous post Menstruatiestoornissen zijn mogelijk een bijwerking van coronavaccins
Menstruatie-armoede Next post FNV publiceert rapport menstruatie-armoede met aanbevelingen effectieve aanpak