Make-up tijdens de overgang

Je huid verandert tijdens de overgang, je make-up dus óók

Leestijd:3 Minuten, 35 Seconden

Make-up zorgt dat je er beter uitziet. Dat je slapeloze nachten wegwerkt en het geeft je vaak meer zelfvertrouwen. Ook tijdens de overgang wil je er natuurlijk goed uitzien en gebruik je natuurlijke make-up. Maar er zijn wel een paar valkuilen. Je huid, en ook je huidskleur, verandert namelijk tijdens de overgang. Dit vraagt dan ook om een aanpassing van je verzorging en make-up.

Serum, Dagcrème en Primer

Reinig je gezicht altijd grondig voor je je op gaat maken. Je huid wordt tijdens de overgang steeds droger. Gebruik daarom producten die geschikt zijn voor een droge of zeer droge huid afhankelijk van jouw huidtype.

Na het reinigen breng je een serum, oogcrème en dagcrème aan. Laat deze eerst goed in je huid trekken.

Vrouw gebruikt serum
Foto: Adobe Stock

Daarna gebruik je een primer. Deze primer zorgt ervoor dat je make-up mooi blijft zitten maar ook dat (fijne) lijntjes minder zichtbaar worden.

Foundation

Na je verzorging en je primer breng je je foundation aan. Naarmate je wat ouder wordt zul je merken dat de teint van je huid lichter wordt. Het is dan ook verstandig naarmate je ouder wordt een lichtere foundation te kiezen. Anders krijgt je een veel te donkere huidskleur en steken je oren en nek heel erg af tegen je gezicht. Ook lijkt het alsof je een masker op hebt wanneer je een te donkere of te veel foundation gebruikt.

Gebruik voor de donkere gedeeltes onder je ogen een concealer die je onder je foundation gebruikt.

Breng de foundation op met je vingers in plaats van met een kwast of spons. Dit zorgt ervoor dat er een beter verdeling is over je gezicht en de foundation niet ophoopt in rimpel(tje)s.

Poeder & Blush

Na je foundation breng je je poeder en blush aan. Gebruik ook nu weer niet een te donkere kleur. Het kan ervoor zorgen dat je poeder geen afwerking is maar op een soort van dikke poeder pannenkoek gaat lijken.

Je kunt ook kiezen voor een transparant poeder. Het geeft een mooi mat effect en effent fijne lijntjes.

Blush wanneer je ouder bent
Foto: Adobe Stock

Wanneer je in de overgang bent heb je vaak een wat vale teint. Met blush kun je een beetje kleur op je wangen aanbrengen. Als je er goed uitziet voel je je vaak ook beter. Gebruik ook bij de blush een niet te felle kleur. Hou het allemaal een beetje zacht en ingetogen. En breng de blush niet alleen precies op je wangen aan. Je krijgt dan van die ‘appelwangetjes’. Lach tijdens het aanbrengen van de blush en wrijf de blush richting je slapen.

En gebruik een highlighter tot slot om wat accenten op je jukbeenderen aan te brengen.

Ogen

Gebruik het liefst een matte oogschaduw in natuurlijke tinten. Denk aan beige, bruin, paars en/of grijstinten. Gebruik niet te veel mettalic-kleuren. Metallic oogschaduw op oogleden die niet meer helemaal strak zijn is niet zo mooi. Gebruik ook liever geen oogschaduw die een crème basis heeft. Gedurende de dag zal de oogschaduw zich gaan ophopen in de vouwen en rimpeltjes van je oogleden.

Trek geen dikke lijnen oogpotlood onder je oog in bijvoorbeeld zwart. Je kunt beter ervoor kiezen om het lijntje te maken met oogschaduw. Kies daarvoor een mooie donkere tint oogschaduw die matcht met de ogenschaduw die je gebruikt.

Breng tot slot je mascara aan. Gebruik een niet te klonterige mascara.

Mascara
Foto: Adobe Stock

Tip: Gebruik een wimpertang voor mooie volle wimpers.

Wenkbrauwen

Gebruik ook voor de wenkbrauwen een niet te donkere kleur. Wellicht merk je naarmate je ouder wordt dat je wenkbrauwen niet meer zo vol zijn. Je kunt wat haartjes bijtekenen met een wenkbrauwpotlood maar kies een lichtere kleur.

Wenkbrauwen overgang
Foto: Adobe Stock

Lippen

Ook hier geldt weer less is more. Rondom je mond worden lijntjes steeds zichtbaarder. Wanneer je dan een felrood lippotlood of lipstick gebruikt dan ziet dat er niet zo fraai uit omdat de lipstick vaak in de lijntjes ‘loopt’.

Lippenstift tijdens de overgang
Foto: Adobe Stock

Kies liever voor een meer naturel kleur als bijvoorbeeld een transparante lipgloss of nude kleuren, roze of perzik. Wanneer je een getinte huid hebt kun je voor wat donkerder kleuren kiezen zoals donker roze of bessen.

Finishing Touch

Gebruik wanneer je make-up klaar is een fixing spray zodat je make-up de hele dag mooi blijft zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

uitgestelde zorg Previous post “Soms krijgen vrouwen alsnog borstkanker door uitgestelde zorg”
Zomertijd 2021 Next post Hoe wisselt u het beste van zomer- naar wintertijd