‘Juist bij slecht weer is het belangrijk om naar buiten te blijven gaan’

Leestijd:1 Minuten, 9 Seconden

De WHO (World Health Organisation) erkent eindelijk dat groen goed is voor de geestelijke gezondheid en dat is echt een gewin. Het is tijd geworden dat er beleid komt op dit onderwerp. Groen is van levensbelang, niet alleen omdat bomen ervoor zorgen dat je kunt blijven ademen, maar ook om je hoofd gezond te houden. Natuur is een fantastische bron voor zowel fysieke als geestelijke gezondheid, die nu nog vrijwel continu over het hoofd wordt gezien. Dat zegt Renske Visscher is expert Natuur en Gezondheid van IVN Natuureducatie.

“Juist nu, in de herfst, is het belangrijk dat mensen naar buiten blijven gaan. Het wordt buiten kouder en natter en dat zorgt ervoor dat het toch verleidelijk is om onder je dekentje op de bank te kruipen. Door naar buiten te blijven gaan, voel je je echter veel energieker”, aldus Renske Visser.

120 minuten per week

Voor IVN is dat de reden om de #2uurnatuur Challenge echt goed op de kaart te krijgen. Allerlei onderzoek toont aan dat tenminste 120 minuten per week doorbrengen in de natuur ontzettend goed voor je is. Naast fysieke fitheid zorgt het onder andere ook voor meer creativiteit, een betere concentratie en stemming.

Ook voor vrouwen in de overgang is het advies van minimaal twee uur per week in de natuur doorbrengen heel erg belangrijk. Het helpt bij je fysieke, maar zeker ook bij je mentale gezondheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous post We hebben een forum!
vrouw vraagteken Next post Ben ik in de overgang?