Zentangle voor rust in je hoofd tijdens de overgang

Leestijd:1 Minuten, 26 Seconden

Ken jij Zentangle? Zentangle kan je helpen om meer rust en ontspanning te vinden tijdens de overgang.

Zentangle® is een Amerikaanse methode om via het tekenen van patronen concentratie, ontspanning en creativiteit te stimuleren. Op een kaartje van 9 bij 9 centimeter, of gewoon op tekenpapier, maak je een vlakverdeling. Binnen deze vlakken teken je met pen gestructureerde patronen, lijn voor lijn.

Deze patronen, tangles genoemd, lijken soms heel ingewikkeld, maar zijn dat niet.

Elk patroon bestaat uit maximaal zes stappen. Door je te concentreren op deze stappen, kun je oefenen om met je aandacht in het moment te blijven (mindfulness). Het motto van Zentangle is dan ook: ‘Anything is possible, one stroke at a time’™.

Het idee is om je te richten op het proces in plaats van het resultaat. Zentangle wordt wereldwijd beoefend door talloze mensen in meer dan 30 landen.  Onderling wisselen zij inspiratie uit op social media zoals Facebook (waar je heel veel leuke inspiratiegroepen vindt), Pinterest en YouTube waar je veel inspiratie en patronen kunt vinden.

Op TanglePatterns.com vind je heel veel patronen die stap voor stap worden uitgelegd. Ook zijn er speciale bulletjournals te koop waar (hulp) stippen in staan om het je gemakkelijker te maken. Daarnaast vind je tegenwoordig veel kleurboeken voor volwassen waarin eveneens gebruik wordt gemaakt van de Zentangle methode.

Dus pak je pen, fineliners, potloden en tekenpapier en teken je zelf door de overgang! Pas op, het werkt verslavend als je er eenmaal mee begint weten wij als redactie uit ervaring… Je bent gewaarschuwd :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Previous post De 8baan van Femke!
Next post Waarom zie ik ineens allemaal reclames op Vrouw & Overgang?